Ledande inom scen & ljusutrustning till teater, event och show
Logga in
Varukorg

VÄLKOMMEN TILL VÅR NYA WEBBSIDA! UPPDATERA DITT LÖSENORD FÖR ATT LOGGA IN HÄR

Wolfmix W1: fristående ljuskontroller som balanserar användarvänlighet och prestanda

Wolfmix W1 är en mångsidig DMX-ljuskontroller som med perfekt balans kombinerar användarvänlighet med hög prestanda. Wolfmix är särskilt populär bland DJs och nattklubbar men är även en utmärkt lösning för uthyrningsföretag som önskar skapa imponerande ljusshower utan att anlita en professionell ljusprogrammerare. Och med den nya versionen, Wolfmix W1 MK2, blev den just ännu bättre!

Wolfmix W1 presenterar en ny estetisk inriktning som påminner en aning om Native Instruments Maschine eller AKAI MPC. Det märks att gänget bakom Wolfmix har låtit sig inspireras av DJ- och elektronisk musikutrustning. Några specifika exempel är att alla större funktioner måste vara tillgängliga med ett eller två knapptryck, och att man har undvikit att använda touch-and-hold eller att behöva trycka på två knappar samtidigt, med SHIFT-knappen som enda undantag.

Byggkvaliteten känns stabil och robust, med ett hölje av hård ABS-plast och en bottenplatta av pulverlackerat stål. Inte nog med att W1 är estetiskt tilltalande; den erbjuder också en intuitiv styrning och enkel konfiguration, vilket gör den lämplig även för den som är ny inom DMX-styrning. Eftersom Wolfmix W1 fungerar helt utan dator är den en idealisk lösning inte bara för mindre klubbar och DJs, utan också för uthyrningsföretag. Det är förvånansvärt enkelt att snabbt och pålitligt skapa snygga ljusshower. Om du väljer en större konsol kan det ofta ta tid att lära sig den, men med Wolfmix kan du vara igång inom en timme.

Obegränsade möjligheter

Wolfmix W1 är en DMX-kontroller som helt kan agera som ett fristående system, utan behov av en dator. Den har upp till fyra DMX-universum med 2048 kanaler och är kompatibel med alla konventionella DMX-enheter. För universum 3 och 4 krävs dock en betald tilläggsmodul. W1 kan hantera åtta olika enhetsgrupper, till vilka man kan tilldela upp till 680 strålkastare, beams samt 50 olika enhetstyper med så många som 5000 attribut (som färg, gobo, etc.). W1 erbjuder enkel manuell styrning för både nybörjare och mer erfarna genom sin 4,3-tums TFT-touchskärm och 20 bakgrundsbelysta multicolor-pads. Här kan du smidigt programmera och förhandsgranska dina ljusshower i realtid.

Effektiv ljud- och ljusstyrning 

Tack vare Wolfmix många inbyggda funktioner är enheten otroligt flexibel och lämpar sig väl för en mängd olika miljöer. Den erbjuder inte bara manuell styrning genom sina 20 multicolor-pads, Tap-Tempo-knappen och den inbyggda elektretmikrofonen, utan också möjligheten att använda en extern triggersignal genom en 3,5 mm jack-ingång. Dessutom har den ett brett urval av förinställda ljuseffekter. Dessa kan skräddarsys ytterligare med enhetens tre effektmoduler som var och en innehåller åtta olika effekttyper. De sex flashknapparna för funktioner som strobe, blinder, hastighet, blackout, rök och specialeffekter gör det enkelt att snabbt komma åt de mest använda funktionerna.

Sömlös integration med Ableton Live 

Integrationen med Ableton Live fungerar smidigt via WLINK-Sync. Det är också möjligt att konfigurera upp till 20 namngivna Live-Edit-knappar och 100 namngivna förinställningar som snapshots eller till och med kompletta projekt och fixtures. Tack vare de sex interna minnesplatserna för projekt är det enkelt att spara dina förinställningar och projekt direkt i enheten.

Användarvänlighet och respons 

De relativt små multicolor-padsen har en bra och trevlig känsla för fingertopparna och det känns verkligen som en instrumentell spelyta. De bakgrundsbelysta padsen reagerar bra och snabbt på beröring och underlättar snabb och exakt styrning. De 17 pad-knapparna på sidorna har också en behaglig känsla och kan snabbt och enkelt aktiveras med ett kort tryck. De fyra vridreglagen känns robusta och pålitliga och erbjuder ett behagligt motstånd.

Allt du behöver direkt ur lådan

Wolfmix W1 kommer i en svartlackerad förpackning, komplett med alla kablar och instruktioner för att du ska kunna börja använda den direkt. Det betyder att du inte behöver jaga runt efter kompatibla tillbehör eller ladda ner komplicerade instruktioner från nätet, allt du behöver finns redan där för att kickstarta din ljusshow. För den som behöver ytterligare avancerade funktioner finns möjligheten att uppgradera via WTOOLS-appen.

Portabel kraft och genomtänkta anslutningar

Med sina kompakta mått på 195 x 220 x 62 mm och en vikt på endast 1070 gram är Wolfmix W1 smidig att få med sig överallt. Alla anslutningar är strategiskt placerade på enhetens baksida. Detta inkluderar en 3,5 mm jack-ingång och en USB-port som dubblar som strömkälla i fristående läge. När det kommer till DMX får du två 3-stifts och en 5-stifts XLR-utgång, plus en extra 5-stifts DMX-in/ut för maximal flexibilitet. Det enda vi saknar är inbyggd Wi-Fi men om det är ett måste för dig kan det lösas med en separat modul.

Hur stor ljusrigg skulle W1 kunna styra?

I teorin skulle du kunna styra hela Globen om du adresserar alla dina ljus till 001… Realistiskt sett är Wolfmix W1 utformad för att passa in i typiska klubbmiljöer eller medelstora evenemang och stödjer upp till fyra universum. Kontrollern levereras med ett demoprojekt som inkluderar 16 rörliga huvuden, åtta RGBW-pars och en 7x7 matris av färgpaneler. Intressant är att enheten har tillräcklig processorkraft för att tredubbla storleken på det befintliga projektet.

Varför välja Wolfmix W1

Wolfmix W1 är inte bara en DMX-kontroller; det är en väl genomtänkt och mångsidig ljusstyrningslösning som passar lika bra i en fristående setup som i en större rigg. Dess användarvänliga och mångsidiga gränssnitt ger stor flexibilitet, oavsett om du är ny inom ljusdesign eller redan har erfarenhet. Visst, det kan ta lite tid att vänja sig vid alla funktioner men det är ett litet pris att betala för den kreativa friheten du får i gengäld. Om du är på jakt efter en kontroller som kan ge din ljusshow det där lilla extra bör du definitivt ta en närmare titt på Wolfmix W1.

Nya Wolfmix W1 MK2 introducerar en mängd förbättringar

Wolfmix W1 MK2 ersätter den redan populära MK1-versionen med flera viktiga uppgraderingar. Låt oss göra en djupdykning i de nya funktionerna som gör MK2 till ett ännu bättre val för ljusdesigners och tekniker inom evenemangsindustrin.

Nya Encoder Caps

Dessa är något större och designade för att erbjuda ett bättre grepp, längre hållbarhet och en förbättrad känsla överlag, något vi tror kommer att vara mycket uppskattat av den som spenderar timmar med att finjustera sina ljusinställningar.

USB MIDI

En spännande nyhet med Wolfmix W1 MK2 är integrationen av USB MIDI. Detta möjliggör för användarna att koppla till vilken MIDI-controller som helst, vilket ger direktåtkomst till både tilldelade dimmers via MIDI CC (Control Change) meddelanden och förinställda ljusinställningar via MIDI Note-kommandon. Det unika är att detta kan göras samtidigt som man navigerar effektsidan på sin Wolfmix.

För en förhöjd användarupplevelse erbjuder vissa MIDI-controllers färgåterkoppling på knapparna. Processen för att tilldela knappar och faders är förenklad tack vare funktionen MIDI Learn. Wolfmix W1 MK2 stödjer MIDI Clock (MTC - MIDI Time Code) via USB-porten, vilket möjliggör BPM-detektering från DAWs (Digital Audio Workstations) eller DJ-programvaror och controllers som sänder MIDI Clock.

Värt att notera är att om du vill koppla enheten till en annan USB MIDI-värd, som till exempel en dator, kräver detta två adaptrar.

USB-lagring

MK2 erbjuder en värdefull USB-lagringsfunktion. Genom att koppla in ett USB-minne kan användaren enkelt importera och exportera projekt och fixturer eller genomföra en fullständig backup av kontrollenheten.

Wolfmix W1 MK2 tar över stafettpinnen efter MK1 med en serie förbättringar och sätter en ny standard för användarvänlighet och prestanda inom ljuskontroll. För den som redan är bekant med MK1 kommer övergången till MK2 att erbjuda en smidig och berikande erfarenhet, medan nya användare kommer att värdera tillgången till dessa avancerade funktioner från start.

Kolla in denna video för att se alla nyheter hos Wolfmix W1 MK2 samt en jämförelse mellan den tidigare MK1.